Afspraak maken covid- en/of griepvaccinatie.

Vanaf 16 oktober tot 8 december kan u in de apotheek een covid en/of griepvaccin laten zetten. Covid bij voorkeur voor eind oktober, griep bij voorkeur voor eind november. Dit kan ook gelijktijdig, maar dan voor eind oktober.  Het griepvaccin koopt u aan in de apotheek, het covid vaccin is gratis en wij hebben er steeds voldoende van in voorraad. Het vaccineren zelf is gratis, dit uitsluitend op afspraak, vast te leggen in de afspraken module bovenaan deze pagina. 

Doelgroepen voor covidvaccinatie zijn oa personen 65 jaar of ouder, personen in een zorgvoorziening, personen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals: long-, hart-, lever- of nieraandoeningen, diabetes, personen met immuunstoornis of hiermee samenwonend, personen werkzaam in de zorgsector, personen met obesitas (BMI <40)


Voorschriften/Bestellingen

Plaats uw bestelling via de zoekknop bovenaan of via de verschillende categorieen. Voorschriften kunnen opgeladen worden via de "voorschrift knop" bovenaan.

Wij controleren de bestellingen 3 x per dag en laten sowieso een bericht achter, wanneer deze opgehaald kan worden binnen de openingsuren of buiten de openingsuren via een afhaalkluisje.

Wachtdienst

Na de openingsuren kan u tot 22h00 terecht bij een apotheek van wacht: terug te vinden op www.apotheek.be

Na 22h00 belt u voor een apotheek van wacht naar de politie op het nummer 03/369.79.99 of op het betalend nummer 0903/99.000. Zij verwijzen u door naar de dichtsbijzijnde apotheek met nachtwacht.

Gelieve dit enkel voor dringende zaken te gebruiken die niet uitgesteld kunnen worden tot de ochtend.

Smartphone Mijnfarmadapotheek app

De app waarmee je alles online regelt met onze apotheek. 

Reserveren en bestellen // berichten sturen en advies vragen // informatie over jouw persoonlijke medicatie bekijken // voorschriften doorsturen of tonen in de apotheek.

Beschikbaar op smartphone, tablet en PC in App Store, Google Play of surf naar farmad.online 

Aangename kennismaking!

 

Van harte welkom op onze website.

Via deze weg willen we onze service nog verbeteren. Net zoals in de apotheek streven we ernaar om jullie het beste advies op maat te bezorgen.

Ruim 20 jaar werken wij, Donald, Isabelle, Sabine en Marleen, samen: 1 team, 100 % inzet, 1 doel: een juist medisch advies voor ieder specifiek probleem.

Op onze website kan je van alle producten, geneesmiddelen en parapharmacie, een korte omschrijving en prijzen raadplegen en vervolgens bestellen indien u dit wenst. Wij laten u weten wanneer de bestelling klaar is voor afhaling in de apotheek tijdens openingsuren of in de afhaalkastjes buiten de openingsuren.

Met ons farmaceutisch team doen wij er alles aan om jullie een prima service en goed advies te bezorgen. Wij staan tot jullie dienst in de apotheek tijdens de openingsuren, nadien informeren we jullie graag via website, Instagram of facebook.

met vriendelijke groeten,

uw apotheker.

Hoe kunnen we U helpen?

Huisapotheker

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar. Hij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleners voor informatie over jouw medicatie.  Het staat je volledig vrij om een huisapotheker te kiezen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een overeenkomst ondertekenen met de apotheker van jouw keuze. De dienst wordt volledig terugbetaald door het RIZIV.

Medicatieschema

Een medicatieschema is een handig hulpmiddel wanneer je meerdere geneesmiddelen gebruikt. Met een medicatieschema weet je steeds wanneer je je geneesmiddelen moet innemen, en in welke dosis. Het is een volledig, duidelijk en betrouwbaar overzicht van alle medicatie die je inneemt en vermeldt bij ieder geneesmiddel ook hoe je het moet innemen. Dit versterkt de therapietrouw enorm. Met het medicatieschema kan je die informatie ook delen met andere zorgverleners. Het medicatieschema kan – mits je toestemming – digitaal gedeeld worden via Vitalink, een beschermd platform waar enkel zorgverleners die je behandelen toegang tot hebben, en je kan het in papieren formaat ook meenemen naar je arts of andere zorgverleners, of voorleggen bij een opname in het ziekenhuis. Zo weet jouw zorgteam welke geneesmiddelen je gebruikt, geniet je steeds van een veilige behandeling en vermijd je dat medicatie onnodig wordt voorgeschreven of dat nieuwe medicatie een ander geneesmiddel die je al inneemt, tegenwerkt.

Geneesmiddelen

Indien u niet in de mogelijkheid bent dringende medicatie af te halen in de apotheek, brengen wij deze graag aan huis.
 

Afhaalkastjes

Buiten de openingsuren, kan medicatie afgehaald worden in onze afhaalkastjes via een 4-cijferige code. Contacteer ons om de code te verkrijgen.

Wachtdienst

Na de openingsuren is er steeds een apotheek van wacht voor dringende zaken. Op de algemene website https://www.apotheek.be kan je terugvinden welke apotheek er tot 22h00 van wacht is. Na 22h00 wordt de apotheek van wacht vrijgegeven via het politie-telefoonnummer: 03/369.79.99 (gratis) of 0903/99.000 (betalend)

Verhuur medische hulpmiddelen

Aerosols, krukken, zijn onmiddellijk beschikbaar voor verhuur.

Thuiszorg

Thuiszorgmiddelen zijn middelen om langer thuis te kunnen blijven. Dit kan bvb gaan over rolstoel, toiletstoel, douchebankje, looprekje, ... Deze zaken kunnen wij vlot aanvragen en verhuren aan dagprijzen.

Zorgtraject

https://www.zorgtraject.be

Gezondheidsartikels

Waarom Sinutab nu enkel op voorschrift verkrijgbaar is

1 november 2024: het populaire verkoudheidsmiddel Sinutab, gebruikt door velen bij een verstopte neus en sinuspijn, is enkel nog verkrijgbaar op voorschrift. Dit besluit werd genomen door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) en heeft alles te maken met de aanwezigheid van de werkzame stof pseudo-efedrine in het middel. Hoewel pseudo-efedrine zeer effectief is bij het verlichten van symptomen van een verkoudheid, kan het in zeldzame gevallen ernstige bijwerkingen veroorzaken. Daarom is er nu voorzichtiger toezicht nodig op het gebruik van dit middel.

    De juiste reflexen tegen winterbeestjes

    Terwijl de griep steeds meer mensen treft, geven we je hier een overzicht van vijf eenvoudige, maar efficiënte maatregelen tegen virale winteraandoeningen.

      Dagelijks verstopte neus

      Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

        Longontsteking

        Een longontsteking, ook bekend als pneumonie, is een ontsteking van je longen die meestal veroorzaakt wordt door infecties met bacteriën, virussen of soms schimmels. Zo’n infectie leidt tot de ontsteking van de longblaasjes, waardoor ze zich vullen met vocht of pus. Dit maakt ademhalen pijnlijk en beperkt de zuurstofopname. 

          Griep

          Baby’s, zwangere vrouwen, oudere personen… niemand weet wat de doelgroep van de volgende griep zal worden. In elk geval hebben de zwaksten er baat bij om zich te laten vaccineren !

            Immuniteit

            De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

              Alles wat je moet weten over bronchitis

              Bronchitis is een ontsteking van de bronchiën, de grote luchtwegen die lucht naar de longen voeren. Deze aandoening kan leiden tot hoesten, kortademigheid en andere ademhalingsproblemen. Het begrijpen van de oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelingen is essentieel voor iedereen die met deze aandoening wordt geconfronteerd. We vertellen je in dit artikel meer over deze ontsteking op de luchtwegen.

                Het gebouw

                Nieuwbouwproject 2019, architectenbureau CAAN