Waarmee kunnen we U helpen?

Huisapotheker

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar. Hij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleners voor informatie over jouw medicatie.  Het staat je volledig vrij om een huisapotheker te kiezen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een overeenkomst ondertekenen met de apotheker van jouw keuze. De dienst wordt volledig terugbetaald door het RIZIV.

Medicatieschema

Een medicatieschema is een handig hulpmiddel wanneer je meerdere geneesmiddelen gebruikt. Met een medicatieschema weet je steeds wanneer je je geneesmiddelen moet innemen, en in welke dosis. Het is een volledig, duidelijk en betrouwbaar overzicht van alle medicatie die je inneemt en vermeldt bij ieder geneesmiddel ook hoe je het moet innemen. Dit versterkt de therapietrouw enorm. Met het medicatieschema kan je die informatie ook delen met andere zorgverleners. Het medicatieschema kan – mits je toestemming – digitaal gedeeld worden via Vitalink, een beschermd platform waar enkel zorgverleners die je behandelen toegang tot hebben, en je kan het in papieren formaat ook meenemen naar je arts of andere zorgverleners, of voorleggen bij een opname in het ziekenhuis. Zo weet jouw zorgteam welke geneesmiddelen je gebruikt, geniet je steeds van een veilige behandeling en vermijd je dat medicatie onnodig wordt voorgeschreven of dat nieuwe medicatie een ander geneesmiddel die je al inneemt, tegenwerkt.

Geneesmiddelen

Indien u niet in de mogelijkheid bent dringende medicatie af te halen in de apotheek, brengen wij deze graag aan huis.
 

Afhaalkastjes

Buiten de openingsuren, kan medicatie afgehaald worden in onze afhaalkastjes via een 4-cijferige code. Contacteer ons om de code te verkrijgen.

Wachtdienst

Na de openingsuren is er steeds een apotheek van wacht voor dringende zaken. Op de algemene website https://www.apotheek.be kan je terugvinden welke apotheek er tot 22h00 van wacht is. Na 22h00 wordt de apotheek van wacht vrijgegeven via het politie-telefoonnummer: 03/369.79.99 (gratis) of 0903/99.000 (betalend)

Verhuur medische hulpmiddelen

Aerosols, krukken, zijn onmiddellijk beschikbaar voor verhuur.

Thuiszorg

Thuiszorgmiddelen zijn middelen om langer thuis te kunnen blijven. Dit kan bvb gaan over rolstoel, toiletstoel, douchebankje, looprekje, ... Deze zaken kunnen wij vlot aanvragen en verhuren aan dagprijzen.

Zorgtraject

https://www.zorgtraject.be